احیای جندی شاپور



همشهری یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸ کد مطلب : ۶۸۶۷۱


لزوم احیای جندی‌شاپور

دکتر مرتضی بدخشان رئیس موسسه دزفول‌شناسی بیان کرد:

شهر باستانی جندی‌شاپور مبدا علم قبل از اسلام بود اما مورد بی‌مهری قرار گرفت. در مقطعی از زمان حتی اجازه کاوش‌های باستانی هم در این مکان داده نمی‌شد. «مرتضی بدخشان» ادامه داد: اکنون رویکرد برخورد با تاریخ باستان تغییر کرده است چراکه هیچ نسلی را نمی‌توان از هویت چندین هزار ساله‌اش دور کرد.
وی گفت: ۱۸ قرن پیش، زمانی که هیچ دانشگاهی وجود نداشت، افتخاری چون جندی‌شاپور در دزفول ایجاد و رشته‌های ریاضی، ادبیات، نجوم، حکمت و فلسفه در آن تدریس شد. بدخشان در خصوص کتابخانه دانشگاه جندی‌شاپور نیز بیان کرد: افزون بر ۴۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه بین‌المللی جندی‌شاپور وجود داشته که تعدادی از این کتاب‌ها هنوز موجود است.
وی با اشاره به انجام ترجمه‌های تخصصی در دانشگاه جندی‌شاپور گفت: ترجمه‌ها توسط افراد متخصص رشته‌های مورد نظر مثلا متخصصان نجوم انجام می‌شدند. بنابراین از مقبولیت و تبحر ویژه‌ای برخوردار بودند.وی با تاکید بر لزوم تعیین محدوده جندی‌شاپور افزود: برای نجات جندی‌شاپور و حفظ این میراث ارزشمند باید روی باورها به ویژه باور مسئولان در سطح ملی کار کرد.

کشت در محدوده جندی‌شاپور ممنوع شود
رئیس موسسه دزفول‌شناسی در ادامه با اشاره به کشت محصولات کشاورزی در تپه‌های باستانی جندی‌شاپور گفت: این اقدام باید در اسرع وقت متوقف و ممنوعیت کشت در این محدوده اجرایی شود.وی بر ضرورت اجرای کاوش‌های جدی‌تر در این محوطه باستانی تاکید کرد و ادامه داد: مردم در جندی‌شاپور دزفول تحمل زندگی مسالمت‌آمیز با سایر ادیان را داشته‌اند و لازم است این موضوع به خوبی اطلاع‌رسانی شود.